Η Τοποθεσία

Η Ορμύλια είναι κωμόπολη στο δήμο Σιθωνίας με 3.272 κατοίκους το 2001 και έδρα του ομώνυμου Δήμου του νομού Χαλκιδικής.

Αποτελεί Δημοτικό διαμέρισμα με ίδια ονομασία. Απέχει 7 χλμ. από την ακτή του Τορωναίου Κόλπου , 87 χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη και 27 από τον Πολύγυρο. Το κλίμα της είναι ήπιο και ευνοεί την καλλιέργεια οπωροκηπευτικών. Κύρια ασχολία των κατοίκων είναι η ελαιοκομία και ο τουρισμός. Κεντρικός ναός στην Ορμύλια είναι του Αγίου Γεωργίου (ο παλαιότερος). Υπάρχει επίσης ναός αφιερωμένος στους Αγίους Αποστόλους. Αξίζει επίσης να αναφερθούν τα ξωκλήσια του Αγίου Γεωργίου σε λόφο με το ίδιο όνομα, της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Δημητρίου. Πανηγυρίζει στις 29 Ιουνίου.

Ένα χωριό που ασχολείται με την γεωργία

Η φροντίδα των δέντρων της ελιάς είναι η καθημερινή ενασχόληση των περισσοτέρων κατοίκων της περιοχής. Είναι ίσως ο βασικότερος πόρος εισοδήματος των περισσότερων οικογενειών και για αυτό άλλωστε από αυτή την γη καταφέρνουμε να παίρνουμε τους  καλύτερους καρπούς στην ελλάδα.

 

ormilia
Ο Κάμπος της Ορμύλιας

Εδώ φαίνετε ένα κομμάτι του κάμπου της  Ορμύλιας. Ο Κάμπος αυτός ξεκινάει από το χωριό στις παρυφές του λόφου  τηλεμπούρδου και φτάνει μέχρι και την θάλασσα ενω είναι γεμάτος με ελαιόδεντρα.